Om oss

Alstra Psykologbyrå grundades 2018. Vår drivkraft är att kunna erbjuda psykologisk spetskompetens till individer, företag och organisationer. Vårt arbete har sin grund i forskning och vi använder alltid de metoder som visat sig ha god effekt inom sitt område. För oss är det viktigt att alla våra kunder får rätt typ av insatser och ett bemötande som innefattar empati, flexibilitet och engagemang.

Vi är två legitimerade psykologer som arbetar vid och äger Alstra Psykologbyrå, vi är alltid måna om våra kunder och för oss är kompetensutveckling och fortbildning en viktig del i vårt arbete.

Våra kunder är privatpersoner, kommuner, företag, socialtjänster, företagshälsovård, privata vårdgivare, behandlingshem och universitet.

Vi är medlemma i Sveriges Psykologförbund och har patient- och ansvarsförsäkring genom Psykologföretagarna.

Vi som arbetar är:

Theodora Arnadottir

Leg. Psykolog

Jag har arbetat som psykolog sedan 2014 och har en bred erfarenhet med mig. Jag genomför just nu en vidareutbildning i ISTDP och kommer under 2020 att bli certifierad som ISTDP-terapeut. Det affektfokuserade behandlingsarbetet är något jag brinner för och upplever varit till hjälp för många av mina klienter.

Utöver behandling så har jag en bred erfarenhet av företagshälsovård och psykiatri. Jag har även utrett som konsult åt många olika aktörer med olika frågeställningar så som neuropsykiatri, arbetspsykologi, föräldraskap samt skolform.

Arbetets psykologi ligger mig varmt om hjärtat och framförallt arbete med rehabilitering och stress och utmattning. Här upplever jag att det finns mycket vi psykologer kan göra för att påverka dagens klimat på arbetsmarknaden, både vad gäller rehabilitering men också att öka förståelsen kring de mekanismer som ligger bakom den psykiska ohälsa som idag finns på våra arbetsplatser.

Andreas Bengtsson

Andreas Bengtsson

Leg. Psykolog

Jag har arbetat som psykolog sedan 2006 och har bred erfarenhet från bland annat beroendevård, vuxenpsykiatri, företagshälsovård och som konsult inom olika verksamheter. Jag har arbetat mycket med neuropsykologiska utredningar inom psykiatri och arbetslivet och har även handlett och föreläst om det i olika sammanhang.

I mitt arbete med psykologisk behandling av vuxna utgår jag ifrån en metod som kallas ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Det är en behandlingsform som utmanar genom att fokusera på vad vi vill med våra liv – och hitta mer flexibla sätt att förhålla oss till tankar och känslor i syfte att leva ett meningsfullt liv utifrån våra egna värderingar.

Ett område som ligger mig varmt om hjärtat är arbetslivets psykologi och då främst kopplingen mellan stress – psykisk ohälsa – arbetsförmåga. Min erfarenhet är att små anpassningar i rätt tid kan minska stress och förhindra dåligt mående.

Bjarmi

Bjarmi

Border collie

Bjarmi brukar vara med oss på mottagningen på dagarna. Han är väldigt nyfiken på nya människor och vill gärna hälsa om han får möjlighet. Om han hör dig komma men inte kan hälsa kan det vara så att han istället skäller till som hälsning. Han är mest med oss inne på kontoret men om det är så att du behöver använda toaletten kommer du sannolikt träffa på honom. 

Om det du är rädd för hundar eller är allergisk är det bara att säga till så håller vi honom borta! Vill du istället hälsa är han tacksam för det.

Med anledning av rådande omständigheter så arbetar vi för en säker miljö för er som kunder.
Detta innebär att vi inte arbetar vid milda förkylningssymptom.
Vi tar heller inte emot kunder som uppvisar symptom utan hänvisar då till att boka om samtal alternativt att nyttja våra tjänster via videolänk!

Välkommen att boka ditt samtal via vår hemsida eller på telefon!