Samtalsbehandling

Ibland stöter vi på problem i livet som gör att vi mår dåligt och som är svåra för oss att lösa på egen hand. Det kan bland annat handla om problem i relationer, föräldraskap eller arbete som gör att vi känner oss nedstämda, ångestfyllda eller utmattade och som får oss att ifrågasätta det mesta i livet.

I sådana fall kan samtalsbehandling vara till hjälp för att förbättra måendet, hitta mer flexibla förhållningssätt till relationer, tankar och svåra känslor och för att göra förändringar som tar dig närmare det liv du vill leva.

Vi som arbetar vid Alstra är legitimerade psykologer med bred erfarenhet av att träffa ungdomar och vuxna för samtalsbehandling. Behandlingen utgår från evidensbaserade metoder (ACT och ISTDP) men skräddarsys alltid efter dina förutsättningar och den problematik som du kommer med.

Välkommen!

Kostnad

För privatpersoner är kostnaden 1100 kr/45 minuter

Betalning sker via Swish eller faktura som skickas till hemadressen månadsvis

Samarbete med försäkrinsbolag
Om du har en privat vårdförsäkring (sjukvårdsförsäkring eller en sjuk- och olycksfallsförsäkring) så kan det finnas möjlighet att få samtalsbehandlingen hos oss bekostad via den. Vi samarbetar med flera försäkringsbolag. Ibland kan också arbetsgivaren bekosta ett antal samtal, särskilt om det handlar om att man är i riskzonen för sjukskrivning.

Samarbete med Region Östergötland
Alstra samarbetar också med Region Östergötland och har från den första december 2021 avtal för att erbjuda samtalsbehandling till dig som lider av depression och ångest och har en pågående kontakt vid en vuxenpsykiatrisk mottagning i regionen.

Om man där har bedömt att du är i behov av samtalsbehandling kan du be om remiss för att få komma till oss. Du betalar då vanlig besöksavgift vid varje tillfälle, i dagsläget 200kr, upp till beloppsgränsen för högkostnadsskyddet. Därefter gäller frikort.

I dagsläget är väntetiden mer än 30 dagar för samtalsbehandling hos oss

Välkommen!

Med anledning av rådande omständigheter så arbetar vi för en säker miljö för er som kunder.
Detta innebär att vi inte arbetar vid milda förkylningssymptom.
Vi tar heller inte emot kunder som uppvisar symptom utan hänvisar då till att boka om samtal alternativt att nyttja våra tjänster via videolänk!

Välkommen att boka ditt samtal via vår hemsida eller på telefon!